недеља, 17. октобар 2010.

Nepremostive razlike

Čitajući štampu,ili elektronske medije o večitoj i neiscrpnoj temi o odnosu žena i muškaraca(da ne kažem međuljudskih odnosa) postajem sve zbunjenija.
S jedne strane sami saveti-Te kako zavesti muškarca,očuvati ga,prezervirati i sačuvati(ima ih više,jer se ženski časopisi dobro prodaju,a do tad su nam prodavali bajke).

Pa onda naslovi tipa "Šta žene žele","Kako je zadovoljiti" i sl.
Ispade da su i muškarci i žene nekakve troglave aždahe kojima treba obazrivo prilaziti,uz dobro pripremljene strategije.A ako to ne upali,uvek imati plan "B".Tako da ste emocionalno uvek pokriveni.Pa da.A onda se pitaju zašto tolika površnost u vezama,brakovima,odnosima.
Ne mogu a da ne poverujem da  je ovo zapljuskivanje "A la Draga Saveta" sa medija makar malo uticalo na ionako sve prisutniju otuđenost polova.Pothranjuju.Plaše.I prodaju.Sell,sell,sell!Živela Amerika!
(Kad samo pomislim da sam je u tinejdžerskim danima obožavala!).
A sada shvatam njenu monetarnu pošast-Što reče Kusta-voda je već ušla na brod,sada nam preostaje da začepljujemo rupe gde to može.
Al da ne širim temu o globalizaciji,ovde,to ću drugi put.

Elem,večiti muško-ženski odnosi....E,pa ljudi,nema gotovog recepta!I to je čitava filozofija.Svako,ali baš svako emocionalno davanje nosi sa sobom rizike.Pročitajte Skota Peka "Put kojim se ređe ide",ok,i to je popularno štivo,ali bar svakako vrednije od kojekakvih napisa koji vređaju inteligenciju.

Ponekad pomislim-ako je već do novca,a oni imaju sve odgovore na ljubavne probleme-zašto se ne zaposle kod ovih zverki koje se se svaki dan razvode uz nezaobilazno:"Nepremostive razlike""

Нема коментара:

Постави коментар